Apa minerală în caz de febră
Proprietățile utile ale apei
Apa este una dintre cele mai importante substanțe pentru organismul nostru și proprietățile sale benefice nu pot fi supraestimate. Apa reprezintă aproximativ 60% din greutatea corporală a unui adult și îndeplinește multe funcții vitale și joacă un rol cheie în menținerea sănătății umane.
Proprietățile benefice ale apei includ:
Cum și câtă apă să bei când ai febră?
Când temperatura corpului este ridicată, este important să previi deshidratarea, deoarece organismul pierde mai mult lichid prin transpirație.
Cum și câtă apă să bei când ai febră?
1. Când ai febră, se recomandă să crești cantitatea de apă pe care o bei la 2,5-3 litri pe zi. Bea des în porții mici pentru a evita stresul excesiv asupra rinichilor.
2. Ar trebui să bei apă în mod regulat pe tot parcursul zilei, fără să aștepți până când îți este foarte sete. Este deosebit de important să bei apă după trezire și înainte de culcare.
3. Alege apei curate, plată. Poți adăuga puțin suc de lămâie pentru a îmbunătăți gustul și o doză suplimentară de vitamina C.
4. Apa trebuie să fie la temperatura camerei sau ușor caldă. Apa rece poate provoca disconfort în gât și stomac. Apa caldă ajută la o mai bună absorbție și ajută la ameliorarea simptomelor răcelii.
5. Pe lângă apă, este util să bei ceaiuri din plante (mușețel, mentă), care au efect calmant și ajută la reducerea inflamației. Sucurile de fructe și legume fără zahăr care conțin vitamine și electroliți sunt potrivite și pentru a preveni deshidratarea.
Sfaturi pentru a preveni deshidratarea la febră:
Urmând aceste sfaturi, poți preveni eficient deshidratarea și îți poți menține corpul în stare optimă chiar și la temperaturi ridicate.