Cum să faci față stresului
Ritmul modern și condițiile de viață sunt inevitabil asociate cu stresul cronic. Suntem atât de obișnuiți cu stresul cronic încât încetăm să-l mai observăm. Dar, în același timp, întregul nostru corp, simțind tensiune, încearcă să lucreze dincolo de forțele sale. Drept urmare, mai devreme sau mai târziu va eșua și ne vom confrunta cu probleme de sănătate.
Persoanele expuse la stres cronic se confruntă adesea cu probleme digestive, balonare, durere după masă, flatulență, constipație sau diaree. Și din cauza dereglării sentimentelor de sațietate și foame, o persoană poate mânca în exces sau subalimenta. În plus, stresul afectează preferințele gustative și alegerile alimentare. Unii oameni pot avea o poftă crescută de dulciuri sau fast-food, în timp ce alții își pot pierde complet pofta de mâncare.
Pentru a ajuta organismul să facă față și să iasă dintr-o stare stresantă, trebuie să încerci să-ți schimbi comportamentul, dieta și stilul de viață în general.
În primul rând, este necesar să-ți organizezi programul de somn astfel încât să asiguri organismului un somn sănătos între orele 22:00 și 6:00. În acest moment corpul nostru este capabil să se recupereze cât mai mult posibil. Cu 2 ore înainte de culcare, opriește gadgeturile, citește o carte, fă exerciții de respirație, exerciții de relaxare, meditează. Dacă întâmpină dificultăți în a adormi, poți bea un pahar cu lapte sau suc de cireșe care conține melatonină înainte de a merge la culcare. Melatonina îți permite să restabilești ritmurile biologice ale unei persoane, să organizezi un somn de calitate și să accelerezi procesul de adormire. Alimentele care o conțin sunt fisticul, ouăle, sardinele, migdalele și smochinele.
Dezvoltă-ți obiceiul de a face în mod regulat exerciții de relaxare pe tot parcursul zilei, de a asculta muzică, de a face un duș rece dacă este posibil și, chiar și în cele mai dificile situații, încearcă să zâmbești mai des. Pentru a găsi metoda de relaxare care ți se potrivește, ascultă-ți corpul mai des. Acesta este consilierul tău credincios
Nutriție în condițiile stresului
Experții recunosc dieta mediteraneană ca fiind cea mai eficientă dietă pentru stres. Datorită acestei diete, bogate în legume și fructe proaspete, pește, semințe, nuci, obținem suficienți nutrienți care susțin sănătatea mintală. Adaugă la dieta ta chefir, iaurt, legume fermentate etc.
În același timp, evită alimentele foarte procesate care conțin îndulcitori, coloranți, arome și conservanți.
Important! Amintește-ți să mănânci cu atenție. Mănâncă încet, mestecă încet, gustând și mirosind fiecare mușcătură. Aceasta este o altă metodă prin care ajutăm organismul să depășească stresul și să ne ajutăm stomacul să digere alimentele.
Și nu uita să bei suficientă apă minerală „AQUA Mirgorod” Detox te va ajuta să-ți reglezi echilibrul apei.
Fii sănătos cu Detox!